9 lutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy.
Wielu z nas dałoby się nieraz pokroić za kawałek pizzy, nic więc dziwnego, że ten okrągły przysmak doczekał się swojego święta. Nie znaczy to bynajmniej, że w pozostałe dni obowiązuje abstynencja – codziennie bowiem sprzedawanych jest na świecie ok. 13 milionów pudełek pizzy. Oficjalnie smakosze kulinarni wyróżniają 50 rodzajów pizzy. W praktyce potrawa ta doczekała się setek rozmaitych form, serwowanych na stołach we wszystkich zakątkach świata. Z kolei najpopularniejszym rodzajem serowego smakołyku jest niezmiennie Margherita.
W związku z Międzynarodowym Dniem Pizzy uczniowie naszej szkoły przygotowali w swoich domach ten przysmak. Oto podsumowanie pracy naszych uczniów z klasy II TG B, którzy w ramach zajęć z procesów gastronomicznych prowadzonych przez Panie: Agnieszkę Bojkiewicz i Annę Zyśk, wykonali przeróżne pizze.